- En dagbok fra praksis i Afrika vinteren 2010 -

tirsdag 12. januar 2010

Fra vinter til sommer om 3 dager

Jeg har opprettet denne bloggen dags dato ene og alene fordi jeg er så heldig at jeg har fått lov til å være med på en once-in-a-lifetime-opplevelse.

Da jeg begynte på lærerhøgskolen høsten 2008, snakket jeg med noen 2. årsstudenter som skulle ha praksis i Malawi, og de var helt i hundre og la ut i det vide og det brede om dette. Det hørtes utrolig spennende ut, men jeg slo raskt i fra meg tanken om at dette var noe jeg kunne søke på også. Jeg har jo to gutter jeg ikke kan reise i fra. Men et drøyt halvår senere, ble dette et tema igjen. Det var tid for å fylle inn skjema for hvor vi ville ha praksis i 2. klasse. Malawitankene hadde festet seg, og med litt påvirkning fra andre i klassen, og med alle tiders oppbacking fra guttenes pappa, som sa "Dette kan du ikke la gå fra deg. Reis! Jeg kan ha guttene mens du er borte!", så ble søknad om utenlandspraksis skriblet ned.

Fortsatt ambivalent i forhold til om jeg egentlig ville reise så langt bort fra ungene, ble jeg kalt inn til intervju hos skoleledelsen. Og ikke mange dagene etter, fikk jeg tilbakemelding om at jeg var valgt ut til å reise.

15. januar 2010 er datoen for avreise. Hjemreise er satt til 21. februar. Hele 5 uker i Afrika; i Malawi - et av de fattigste landene i verden.

Vi er åtte allmennlærerstudenter som drar, samt fire førskolestudenter, og det er fem skoler vi blir fordelt til å jobbe på. Vi allmennlærerstudentene skal jobbe i 5.-7. klassetrinn - og da i klasser med opptil 130 elever i. Undervisingen skal foregå på engelsk.

Det blir en helt ny verden for oss. En helt ny opplevelse. Helt nye utfordringer. Men man kan jo ikke la en slik mulighet gå fra seg. Jeg kommer jo aldri til å få en sånn sjanse igjen, så det er jo bare å hoppe i det.

Jeg er veldig spent og fortsatt ambivalent i forhold til å reise. Det er 17 timers flyreise hver vei og FEM UKER vekk fra de jeg er glad i.. Det er lenge det...
Til gjengjeld blir nok opplevelsene bokstavlig talt, ut av en annen verden :) - og det blir noe jeg alltid vil ha med meg gjennom livet.

Det blir vel ikke så ubehagelig å bytte bort fem uker med kald vinter mot sommertemperatur, skjørt og sandaler heller.

Denne bloggen skal fungere som en type dagbok under mitt opphold i Malawi, og jeg kan helt bestemt love at bloggen vil bli ofte oppdatert. Så følg med! Jeg skal prøve å få lagt inn både bilder og filmsnutter ved siden av litt skriblerier om daglige opplevelser.

15. januar....det er bare 3 dager til det...


1 kommentar:

  1. Hei Lise.

    Det blir så spennende å følge deg fra Malawi. Håper mulighetene for nett er stor.

    Ha en fin opplevelse og pass deg for insekter.

    Klem Mona

    SvarSlett