- En dagbok fra praksis i Afrika vinteren 2010 -

fredag 29. januar 2010

Herlig dag!

For en herlig dag vi har hatt på skolen i dag. Det var bare smil og latter i dag. Jeg hadde først matteundervisning i dag, og jeg kom meg gjennom den på en grei måte, tror jeg. Det var timen deretter vi hadde gledet oss til i dag. Da skulle vi ikke ha engelsk, som egentlig sto på timeplanen, men NORSK.:)

Vi startet med et aldri så lite rollespill, Kristine og jeg, hvor vi fremførte en liten hilse-frekvens som innholdt: Hei, god morgen, hvordan har du det, takk bare bra osv. Disse ordene og frasene terpet vi med elevene, så tok vi opp noen som fikk prøve seg foran klassen. Oj, så utrolig artig gøy det var! De var så fornøyd og glade, og det ble mye latter og moro.


Etter dette fortsatte vi å øve på ”Hode, skulder, kne og tå”, og når sangen var ferdig innøvd, tok vi alle elevene med ut. Det er jo fysisk umulig å gjøre bevegelsene til den sangen inne i klasserommet siden de sitter så tett i tett.

Ute stilte de seg opp som et kor, og så øvde vi videre med bevegelser. Ungene i denne klassen er fra 10-15 år, og til og med de store guttene på 15 år så ut til å synes at dette var veldig moro. Andre barn stimlet seg rundt og så på – dette var visst interessant, hehe. De lurte nok fælt på hva klasse 7b sang om. Jeg fikk filmet et par snutter med mobilen min, men jeg tviler på om jeg får lagt det ut mens vi er her i Malawi. MEN det kommer ut når vi er hjemme igjen i hvert fall.


Neste uke skal vi undervise i 7a. Nesten litt trist å bytte klasse nå, men sånn er det nå. Vi kommer til å undervise både 7a og 7b uka deretter da, så vi kommer til å være litt i 7b da. Siden de er så mange i klassen, har vi ikke sjans til å lære oss navna på elevene, men det er jo ikke noe tvil om at man blir glad i dem for det. Noen skiller seg jo ut ved at de er ekstra aktive i timen, og det er nok dem vi vil huske best. Sånn er det jo bare.

Helen har forresten bursdag i dag (Masse gratulerer med 21 års dagen, Helen!!!), så i kveld blir det en liten feiring for henne på Mamma Mia. Der har de supergod pizza, og det er veldig fint der. Blir nok koselig! Skriver om det i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar