- En dagbok fra praksis i Afrika vinteren 2010 -

lørdag 16. januar 2010

Vel fremme

I skrivende stund sitter jeg på en forholdsvis hard seng i rommet som skal være hjemmet mitt de neste fem ukene. Over meg henger en klædd av en myggnetting, og veggene skriker etter et nytt strøk maling. Jeg er i Afrika. I Malawi. Nærmere bestemt i Llilongwe og har fått tildelt et rom på Korea Garden Lodge med Kristine som samboer.

Etter en lang flyreise med henholdsvis to mellomlandinger, kom vi endelig frem i formiddag, dog noen timer forsinket. Flyet fra Amsterdam i går kveld ble nemlig tre timer forsinket. Men det tok vi alle med godt humør, og det er deilig å være fremme nå.

Et lite skår i gleden er at hele 10 av 28 kofferter er borte. 10 kofferter! Godt gjort altså :p. Deriblant en av mine. Så jeg mangler utrolig mye ting som toalettsaker, slettetang og klær. Men jeg fikk i det minste en koffert, selv om den inneholdt mest utstyr og skoleklær. Tre av de andre jentene fikk ikke noen av koffertene sine. Så jeg har ikke lov til å klage akkurat.
Grunnen till at så mange kofferter er borte, antas å være at det ikke var plass på flyet fra Nairobi til Liliongwe, slik at de ble stående igjen der. Forhåpentligvis kommer de i morgen. Da blir det nok mange takknemlige studiner her på Korea Garden Lodge. Deriblant meg!!!

Da vi gikk ut av flyet i Lilongwe ble vi møtt av en liten forsamling med rektorer og lærere som sto med et stort norsk flagg og vinket til oss. De var så koselig og behjelpelig med bagasje og kjøring hit til motellet.

Vi rakk en dupp i bassenget før vi gikk på rommet for å dusje og skifte, og det var bare heeelt skjønt. Det begynte selvsagt å regne og tordne da vi badet. Det er tross alt regntid her nå, men vi fikk jo dukket oss litt. Nok til at vi kviknet til litt i hvert fall.

Nå skal vi straks i et møte, for deretter spise middag. Det blir deilig. Mitt store problem er dog hva jeg skal ha på meg! Har jo kun skoletøyet, som da består av trøtte skjørt til under knærne og trauste topper. Jaja, har man ikke større problemer enn det på en lørdagskveld, skal man vel ikke klage.
Ha en super lørdagskveld! Blogges!!

(Må legge til at internetten er virkelig dårlig her. Dette innlegget skulle vært publisert for fem timer siden, men først nå klarte jeg å få det inn på bloggen. Så om oppdateringene ikke kommer så ofte som jeg i utgangspunktet ønsket, så er det pga dårlig nettilgang).

9 kommentarer:

 1. Høres herlig ut:-) Du må kose deg masse masse. Litt spent på hva du får å spise da :-) Mulig det blir geitemagesekk vet du :-) Kanskje du kommer hjem som en flis av en neger. hehe

  SvarSlett
 2. Vi elsker deg mamma. Klem fra Thomas og Eirik.

  SvarSlett
 3. Hei Lise.

  Godt å høre at dere er fremme. Og slettetang kan du klare deg uten i Afrika vettu. Der har de krøller alle sammen. Hehe...

  Hørtes ille godt ut å ta en dukkert, selv i regnvær. Hvor mange grader har dere? Er det grønt og eksotisk, eller tørke og bladløse trær? Jeg kan se for meg begge deler.

  Håper du tok med deg 5 ukers forbruk av knekkebrød med nugatti, da overlever du iallefall.

  Gleder meg til fortsettelsen, Lise. Og nyt livet i Malawi. Tenker på dere vettu. Vi har bare -2 grader i dag og snøen er kram. Du vet, en typisk norsk vinter i Frstad.

  Stor klem og hils Caro den søte.

  SvarSlett
 4. Heihei! Godt å høre at du er fremme! Jeg må si jeg lo godt når du skriver rettetanga er forsvunnet..hehe.. Artig. Gleder meg til fortsettelsen! klem

  SvarSlett
 5. Heisann:O) Så fint dere har kommet trygt frem! Jeg og lo litt da jeg leste om rettetangen din, hehe....
  Gleder meg til og følge deg, Lise....

  Tenk at du er i Afrika, kose deg videre! Klem!

  SvarSlett
 6. Jeg kan bare bekrefte. Rettetangen er mye viktigere en klær!!!!

  SvarSlett
 7. Hei,vennen..

  Godt å høre at du er vell framme....

  Klær....tja, det er jo ikke så viktig i Afrika...der går jo ofte damene toppløse, så bare vær frimodig, Lise-mor....

  Slettetang?? hi hi...du vet....du er liksom i en "huset på prærien" tid, du nå vennen...

  Tror ikke mange negere har slettetang!!!
  For å liksom være med i gjengen, skulle du kansje heller tatt en kruspermanent, før du dro.....(hi hi hi)..

  Men, kjære Lise,, dette blir nok en tur som både gir en utfordring, det blir spennende og ikke minst minnerik reise...

  Ønsker deg god tur videre,,take care.....

  Glad i deg vennen...

  Gleder meg til å følge deg her.....

  Klem....


  O

  SvarSlett
 8. Rune72, er Solfrid.....(masse kluss med min google konto.....)))

  SvarSlett
 9. Takk alle sammen! :)

  Slettetang m.m. kom på plass i dag, heldigvis, huh ;). Men seriøst, utrolig godt å få bagasjen sin da :).

  Geitemagesekk kommer jeg IKKE til å spise. Hittil har all mat vært veldig god! :) Og noe flis kommer jeg aldri til å bli, David!

  Koselig at dere følger med! Sliter veldig med nettet her, og at jeg har klart å legge ut bilder på siste innlegg, er jo nærmest et under. Tok sin tid også da! :p

  Stor klem!!

  SvarSlett