- En dagbok fra praksis i Afrika vinteren 2010 -

mandag 25. januar 2010

Første undervisningsdag

Dette blir en kort-kort bloggings. Er veldig trøtt og sliten i kveld, og klokka ringer 6 i morgen tidlig. Vi er tidlig oppe hver dag, og dagene er fulle av inntrykk. Det er i grunn ikke rart at når kvelden kommer, er vi en gjeng trøtte studiner her på Korea Garden Lodge.

Hele forrige uke gikk med til skolebesøk og observering. Denne uka startet praksisen vår for fullt. Det skal ikke stikkes under en stol at jeg var rimelig spent på hvordan de første undervisningstimene i dag skulle gå. Det er ikke bare det at vi skal undervise på engelsk, men klassene er jo bortimot fem ganger større enn vi er vant til å undervise i.

Vi kom på skolen i god tid før vi skulle i ilden 7.45. Da sto matematikk på programmen, og topic of the day var Adding and subtracting proper fraction. Nå til å begynne med underviser Kristine og jeg sammen, og etter hvert kommer vi til å undervise i hver vår klasse.

I dag var jeg først ut i ilden, og jeg var en smule nervøs sånn rett før vi gikk til klasserommet. Men oj! Såååå moro det var å undervise! Ungene er jo herlige. De sitter tett i tett – 140 elever (har nevnt antallet før, men det må bare nevnes på nytt igjen!) – og med stor interesse følger de med. Om det blir tendens til litt uro, holder det med å si ”Quiet, please”, så er det ro igjen. Helt utrolig!

Vi hadde matte de to første timene, så gikk det over til engelsk. Det var ingen pauser i mellom. Sånn er det her. Det er ikke pause mellom hver time, som vi er vant til i Norge. Det er 35 minutters undervisningstimer, så vi kjørte 3 x 35 minutters undervisning uten stopp i dag. Engelsken startet Kristine med, så hoppet jeg inn etter hvert.

Vi fikk gode tilbakemeldinger etter undervisningen, og det var veldig hyggelig. Vi følte jo også at vi var komfertable med timene, men det er jo litt betryggende å få så god respons i etterkant også.

I kveld har vi hatt avskjedsmiddag for trinnleder Odd Eriksen og rektor Tor Arne Martinsen, da de reiser hjem i morgen. I den forbindelse var rektorene fra alle de fem skolene vi underviser på, invitert. Det ble en koselig middag, og i og med at Tor Arne også har bursdag i dag, ble han gjort litt ekstra stas på.
Bordet ble skikkelig bursdagspyntet, taler og sang var skrevet og ble fremført for en noe rørt Tor Arne. Sangen var også til Odd da, men Tor Arne fikk i tillegg til denne sangen, to-tre bursdagssanger sunget for seg. :)

Odd og Tor Arne fortjener alle god-ord som ble sagt til dem i kveld. De har virkelig vært helt fantastiske, og som Stine sa i talen fra oss jentene: De behandler alle oss jentene som om vi skulle være døtrene deres. Vi har følt oss utrolig godt ivaretatt og i trygge hender. Blir rart når de drar, og de vil helt klart bli savnet!!

Det ble selvsagt tatt både bilder og filmet litt, men filmsnutter kan jeg bare glemme å få lagt ut. Det går ikke nettet her nede med på. Bilder kan komme i etterkant – om jeg er heldig.

Litt kjedelig og intetsigende innlegg i dag, dere. Men bloggen fungerer litt som en dagbok for meg, så jeg må liksom få ned det som har skjedd i dag, om det ikke er så underholdende for dere som følger meg hjemmefra.
Natti-natt!

(Det ble kanskje ikke så kort-kort dette innlegget allikvel? Hehe.. typisk meg å skrive meg bort)

4 kommentarer:

 1. Men det er jo akkurat det det er :-) veldig underholdende og spennende.

  SvarSlett
 2. Hei Lise.

  Så spennende å undervise, og så på engelsk da. Det må da være vanskelig? Men du er vel naturlig god i engelsk tenker jeg. Noen er flinke i det meste og du er en av dem. Jeg er full av beundring. Lykke til, Lise.

  Kos fra meg♥

  SvarSlett
 3. Flinke jenta....

  Kan tenke meg det er både spennende og utfordrende og undervise i så store klasser...

  Lykke til med resten av uka....

  (feresten ikke kjedelig i det hele tatt, å lese dine innlegg,,,,nyter hver setning jeg!!!)))

  Take care...

  Kos deg i varmen, her er dt 14 minus i dag..brrr

  klemz...

  SvarSlett
 4. Kan tenke meg dere var nervøse før dere begynte, men så bra at alt gikk bra :) Dere er noen barskinger, asså! :)
  Klem fra kalde og litt snøslapsete Norge :D

  SvarSlett