- En dagbok fra praksis i Afrika vinteren 2010 -

onsdag 20. januar 2010

Veien til Chankandwe

Jeg har lyst å vise dere noen bilder fra området på vei til Chankandwe, den ene skolen som Madeleine og Stine Tomasine, samt to av førskolestudentene er på.

Mandag var vi , som jeg allerede har skrevet om, alle rundt og besøkte skolene vi skal undervise på. Chankandwe var den fjerde skolen vi besøkte, og da vi var på vei dit, begynte vi å bli ganske slitne. Det ble jo mange inntrykk på en gang. Da vi nærmet oss denne skolen, svingte vi inn i et område som fikk alles øyne opp. Her var det ekstremt ufremkommelig for en bil. Smal og humpete vei. Men det som fikk oss til å våkne, var ikke den humpete veien, men boforholdene vi var vitne til.

Vi så hus som var i så dårlig stand at man skulle ikke tro de kunne være bebodd. Utenfor husene sto kvinner bøyd over vaskebaljer og vasket klær, og barn i fillete og møkkete klær sprang rundt. Jeg får helt vondt i hjertet av å se sånt, og jeg prøver å trøste meg med at de kjenner ikke til noe annet liv enn det de lever.

Bildene er tatt fra bussen, så noen av bildene er preget av at de er tatt i fart.

5 kommentarer:

 1. Fine bilder likevel. Nå ser jeg det Malawi jeg så for meg før du dro, med slitte hus, klesvask og høner i gården. Men likevel, det har sin sjarm. De setter nok stor pris på det lille de har. Det får en til å tenke litt på det en har selv. Hadde jeg bare kunnet gitt av overfloden...

  MC♥

  SvarSlett
 2. Leser hvert eneste ord du skriver fra Malawi. Spennende, gripende og interessant!

  SvarSlett
 3. Veldig gripende å lese,Lise...

  Får tårer i øynene......

  Klem...

  SvarSlett
 4. Utrolig flott og sterkt å lese det du skriver, Lise...
  Kan ikke forestille meg hvilke inntrykk dette gir dere som er der nede akkurat nå!!

  Klem!

  SvarSlett
 5. Så koselig at dere liker det jeg skriver. Takk for kommentarer! Setter pris på det! :)

  SvarSlett